Η ιστορία της μεσσηνιακής παστελοποιίας – ζαχαροπλαστικής Αφών Λάμπου ξεκινά το 1950, όταν τα έξι αδέρφια αποφασίζουν να αναζητήσουν την τύχη τους στην Καλαμάτα στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια.
Ξεκινούν τη δραστηριότητά τους στον χώρο της ζαχαροπλαστικής, με τη λειτουργία δύο κεντρικών ζαχαροπλαστείων.
Από το 1955 έως το 1960 δραστηριοποιούνται και στην Αθήνα, στην κεντρική πλατεία της Καλλιθέας.
Το 1960 αγοράζουν την παστελοποιία του Κούση στην Καλαμάτα και συνεχίζουν την παραγωγή του παραδοσιακού παστελιού Καλαμάτας στην τάβλα, που είχε ήδη ιστορία 100 χρόνων.
Η ιδέα της δημιουργίας συσκευασίας και τυποποίησης έδωσε νέα δυναμική στην οικογενειακή εταιρεία, την οποία εκσυγχρονίζουν και επεκτείνουν δημιουργώντας μια σύγχρονη βιοτεχνική μονάδα.
Το 1987 μετακομίζουν σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, σε έναν χώρο 1800 m², όπου τελείται μέχρι και σήμερα η παραγωγή ειδών ζαχαροπλαστικής και παστελοποιίας.
• Η παστελοποιία – ζαχαροπλαστική Αφών Λάμπου είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, όπου όλα τα προϊόντα της παρασκευάζονται και συσκευάζονται εντός της δικής της παραγωγικής μονάδας, λίγο έξω από την Καλαμάτα.
• Η διαδικασία παραγωγής των προϊόντων μας, καθώς και οι εγκαταστάσεις μας, πληρούν όλες τις προδιαγραφές που ορίζει ο Ε.Φ.Ε.Τ.
• Σε κάθε στάδιο παραγωγής και ελέγχου κάθε προϊόντος τηρούνται αυστηρά οι κανόνες ορθής υγιεινής και βιομηχανικής πρακτικής (HACCP).
• Αγνές, αυθεντικές και 100% φυσικές πρώτες ύλες.
• Η εταιρεία μας στηρίζει τον αθλητισμό συμμετέχοντας ως χορηγός σε διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις (διεθνής αγώνας Windsurf Paros Wind Odyssey, διεθνές τουρνουά Golf Costa Navarino).
• Υποστηρίζει προσπάθειες που προάγουν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα (αρωγός της προσπάθειας 16 μαθητών της Β’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» για το 2018).
• Εξαγωγές στο εξωτερικό.